Tinerii din Cireșoaia la Campus

În această săptămână, tinerii din Cireșoaia, alături de preot , surori și animatori italieni au petrecut momente minunate la Pralea, momente pe care dorim să le împărtășim și cu cititorii noștri.

Totul a început cu așteptata plecare, gândindu-ne cu bucurie și emoție la tot ce vom întâlni aici, la persoanele cu care vom împărtăși fiecare moment al zilei, la activitățile care ne vor antrena inima și mintea și tot felul de întrebări provocatoare.

Pralea, un loc minunat! Am ajuns aici plini de energie și entuziasm. Apoi ne-am instalat în camere, urmând un prânz copios și deja prezenți la momentul formativ ghidați fiind de povestea: ”Momo și perla albastră”.

A doua zi am continuat cu același entuziasm. Ne-am simțit foarte implicați la momentul formativ unde am înțeles cât de important este timpul și cum să nu-l risipim. Am fost ajutați să fim atenți la trăirile noaste interioare și să descoperim că timpul ne este oferit de Dumnezeu pentru creșterea și dezvoltarea noastră atât din punct de vedere uman cât și creștin.

A treia zi a fost minunată! Plini de energie am început activitățile. La momentul formativ am înțeles cât de importantă este mărturia noastră, comportamentul nostru față de cel de lângă noi și față de ambientul în care trăim demonstrat prin ”fapte bune” siimple și mărunte, care sunt la îndemâna oricui: un cuvânt rostit cu blândețe și la momentul potrivit, un zâmbet, un ajutor concret la nevoie.

Am încheiat acest campus cu un minunat foc de tabără, la un grătar.

Astfel am petrecut aceste zile: am învățat lucruri noi și prețioase, am colaborat, ne-am jucat, am cântat și dansat împreună, ca o mare familie.

Mulțumim părintelui Marian, surorilor și animatorilor italieni.

Și altă dată, și altă dată, o s-o facem și mai, și mai lată!

 Crina Ceangău