Incursiune prin luna mai

Luna mai, în cadrul Centrului de Zi “Alois Scrosoppi” din Iași, a fost plină de activităţi şi surprize din cele mai diverse. Copiii au avut parte de ieşiri  în aer liber, au luat contact cu istoria tării noastre şi i-au întâmpinat cu bucurie pe cei care au călcat pragul centrului.

Pe data de 5 mai beneficiarii centrului împreună cu colaboratorii au pornit spre Grădina Botanică. Pentru a ajunge la grădină ne-am deplasat cu mai multe mijloace de transport în comun. Odată ajunşi acolo, copiii s-au putut bucurat de minunăţiile naturii. Însă partea cea mai interesantă a ieşirii noastre abia după a venit. Timp de jumătate de oră, copiii s-au jucat în voie în parcul aflat în imediata apropiere a grădinii. La sfârşit, fiind cald afară, toţi au primit câteo îngheţată.

Cei care ne-au fost alături şi ne-au ajutat în diverse activităţi şi ieşiri au fost părinţii din cadrul grădiniţei Clubul Kiki. Aceştia au oferit cadouri copiilor și posibilitatea de a viziona în ziua de 8 mai piesa de teatru „Pupăza din tei”. Pe toată durata piesei de teatru copiii au râs cu poftă de păţaniile lui Nică.

Vreme de un semestru, copiii au beneficiat de ajutorul unor tineri voluntari. Pentru a încheia perioada desfăşurării activităţilor de voluntariat, aceşti tineri au decis să pună în scenă o mică piesă. Aşa că pe data de 16 mai, ei au venit şi cu alţi colegi ca să-i distreze pe copiii noştri. La final a urmat şi un meci de fotbal.

În ziua de vineri, 19 mai, copiii au vizitat muzeul Alexandru Ioan Cuza. În acest mod au aflat cine a fost acest domnitor, cum și unde îşi desfăşura diversele activităţi zilnice. După vizitarea muzeului, copiii s-au relaxat şi s-au jucat în grădinile Palasului. La finele acestei ieşiri, copiii au savurat o îngheţată.

În ultima zi a lunii mai, copiii au avut parte de distracţie maximă. Un grup de studenţi coordonaţi de o doamnă profesor din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice, specializarea asistenţă socială, au organizat o serie de activităţi interactive. S-au jucat în aer liber, au cântat iar la sfârşit a primit fiecare câte o jucărie de pluş. Tot în aceeași zi, copiii de clasa a patra și-au luat rămas bun de la Centru. Absolvirea a fost un moment așteptat cu multe emoții.

Mulţumim tuturor colaboratorilor şi binefăcătorilor care au făcut ca această lună să fie una de neuitat şi plină de surprize pentru beneficiarii centrului de zi ,,Alois Scrosoppi”.

Adriana Găiceanu, pedagog social și Ema Ciobotaru, asistent social