A venit din nou Crăciunul!

Crăciunul este nașterea Fiului lui Dumnezeu în lume, este cadoul cel mai minunat pe care Dumnezeu l-a făcut omenirii, este sărbătoarea sărbătorilor care ne invită pe toti, de la mic la mare să ne înălțăm sufletul spre Dumnezeu. “Este timpul în care parcă vrem cu toții să fim mai aproape de Cer”, spun versurile colindului. Dar din păcate, mulți nu mai dau importanță adevăratului sens al Crăciunului și se lasă amăgiți doar de cadouri și de pregătiri.

Pornind de la acest mesaj, pe data de 16 decembrie 2019, copiii au pus în scenă adevăratul sens al Crăciunului, care este Nașterea lui Isus Cristos în lume.

Familia din timpurile de astăzi se focalizează mai mult pe lucrurile materiale și mai puțin pe cele spirituale. Uită să pună în centrul vieții importanța relațiilor dintre membrii familiei umplând setea de iubire doar cu lucruri exterioare.

Prin sceneta prezentată copiii au scos în evidență tristețea care cuprinde inima oamenilor atunci când aceştia se axează doar pe lucrurile materiale; totodată au scos în prim plan motivul care transformă această tristețe în bucurie.

În continuare copiii au colindat părinții aducând prin cântarea lor “bucuria iubirii și a păcii și dorința de a fi mai aproape de cer”.
Serbarea a fost încununată de venirea mult așteptată a moșului care a fost generos în a împărți multe daruri copiilor. Moșul a fost la înălțime provocându-i pe copii la un dialog emoționant asupra scrisorilor pe care ei i le-au scris și la care așteptau un răspuns.
Copiii au fost satisfăcuți de darurile primite chiar dacă nu toți au primit ceea ce au cerut în scrisoare, însă moșul le-a explicat faptul că darurile cele mai prețioase sunt: familia, prietenii, sănătatea și toate persoanele care îi ajută la creșterea și dezvoltarea lor personală.

În următoarele zile am pornit cu colindul entuziasmaţi și cu bucurie în suflet.

La Facultatea de Teologie Romano-Catolică și Asistență Socială am fost însoțiți de beneficiarii Asociației AFECT, ambele fiind partenerii noştri cu care colaborăm. Acolo i-am întâlnit pe voluntarii studenți care îi ajută pe copiii de la centru în îndeplinirea diferitelor sarcini și activități școlare. Am trăit un moment plăcut marcat de o întâlnire intergenerațională având în vedere că erau prezenți copii, tineri și bătrâni. Apoi ne-am continuat drumul către căminele de bătrâni “ABOSCARE” și “SFÂNTUL IOSIF” unde am reușit să aducem o mică bucurie pe chipul lor, mulți dintre ei neavând aproape pe nimeni din propria familie care să-i viziteze.
Săptămâna s-a încheiat colindând copiii de la Grădinița cu program prelungit “ SURORILE PROVIDENȚEI”. Alături de noi, un grup de copii care au frecventat centrul de zi cu câțiva ani în urmă, au prezentat un mic moment artistic, cu datini și obiceiuri tradiționale românești: “dansul caprei și jocul ursului”.

Tuturor vă dorim un An Nou senin şi binecuvântat! Fie ca nașterea lui Isus să vă surprindă cu atitudinea Sa de a se face mic, blând și smerit.

Pruncul venit pe pământ să vă răsplătească pentru orice gest pe care îl faceți cu generozitate, responsabilitate și simplitate.

Echipa Centrului de Zi
Alois Scrosoppi Iași