Copiii de la centrul de zi ,,Alois Scrosoppi” s-au bucurat în perioada vacanţei de o multitudine de activităţi şi jocuri educative pe placul lor. Distracţia, zâmbetele şi entuziasmul nu au lipsit de pe chipurile copiilor noştri. A fost o săptămână de neuitat ce ne-a oferit ocazia de a petrece momente preţioase împreună.
Jocurile şi activităţile pe care le-am desfăşurăt cu copiii au îmbogăţit starea lor de bine şi le-a dezvoltat latura cognitivă, fizică, socială şi emoţională. Acestea i-au ajutat să îşi perfeţioneze abilităţile de a forma şi menţine legături de prietenie cu ceilalţi din jur. Beneficiarii centrului nostru au dat importanţă maximă activităţilor pe care le-am desfăşurat şi au avut o implicare foarte activă.
Ieşire în oraş , joc şi ateliere la Asociaţia Okairos
Echipa educativă a mers împreună cu beneficiarii centrului de zi ,,Alois Scrosoppi” la asociaţia Okairos pentru a desfăşura un atelier de creaţie, diferite jocuri şi activităţi împreună cu ceilalţi copii. Beneficiarii ambelor centre au participat la un atelier unde au creat prin tehnica quiling diferite obiecte care au fost folosite la crearea mărţişoarelor având o multitudine de forme după cum urmează: fluturi, floricele, inimioare iar mai apoi au fost dăruite celor dragi cu ocazia de 1 martie.
Apoi i-am însoţit pe copii în oraş pentru a mânca pizza mult aşteptată împreună.
Scopul activităţii a fost cel de a împărtăşi momente frumoase luând parte la un schimb de experienţă cu beneficiarii dintr-un alt centru iar această activitate i-a încurajat astfel să creeze legături frumoase de prietenie unii cu alţii.
Vizită la Căminul de bătrâni Casa Sfântul Iosif
Un moment foasrte important a fost şi vizita la Căminul de bătrâni Casa Sfântul Iosif unde s-a organizat o activitate cu beneficiarii celor două centre. Copiii noştri au cântat vârstnicilor cântece de 1 martie, au dansat două dansuri pregătite de voluntarii centrului, apoi au oferit bătrânilor un mărţişor urmat de un gând frumos sărbătorind luna iubirii ce se apropie cu paşi repezi şi o prăjiturică.
Activitatea a sprijinit la dezvoltarea copiilor a sentimentului de a aduce bucurie celorlalţi şi de a dărui.
Brelocuri personalizate
Copiii au fost invitaţi să îşi creeze propriul breloc realizat din mărgele de călcat la alegere. Fiecare şi-a ales câte o planşă, tehnica fiind una simplă cei mici au aranjat mărgelele potrivite pe baza cu ţepi, iar apoi cu ajutorul unui adult s-a aşezat hârtia de călcat pe model.
Mărgelele din plastic se lipesc ca urmare a căldurii iar activitatea le dezvoltă coordonarea mână-ochi, creativitatea şi abilităţile de numărare deoarece copiii trebuie să plaseze cu precizie fiecare culoare pentru a crea figurina dorită.
Atelier de pizza
La acest atelier, fiecare copil a trebuit să îşi prepare propria pizza după bunul plac.
Copii au primit instrumentele necesare pentru a întinde blatul pentru pizza, iar mai apoi au pus ingredientele preferate de ei. Pe parcursul întregului proces copiii au fost îndrumaţi şi supravegheaţi de adulţi, in mod special au fost ghidaţi de doamna bucătăreasă. După finalizarea procesului copiii au gustat din pizza făcută de ei.
Copiii au fost foarte entuziasmaţi şi mândri că au reuşit să prepare o pizza aşa de gustoasă şi totodată au avut ocazia să îşi dezvolte abiltăţile culinare.
Tombola
Copiii au primit câte un cartonaş cu numere , iar pe masă a fost aşezat un bol cu bile pe care erau imprimate toate numerele de la 1 la 100. La strigarea numerelor de pe bilele estrase, cei mici trebuiau să deschidă ferestrele numerelor strigate. Cine a completat rândurile în funcţie de numerele strigate a câştigat diferite premii.
Au fost foarte încântaţi de jocul pe care l-am desfăşurat. Copiii au fost foarte atenţi şi concentraţi pe tot parcursul jocului pentru a fi câştigătorii mai multor premii.
Realizat de: Asistent social, Dima Raluca-Florentina