Serbarea de Crăciun de la Centru de Zi “Alois Scrosoppi”

După săptămâni de pregătire intensă iată că a venit şi mult aşteptata serbare de Crăciun, serbare pe care copiii Centrului de Zi “Alois Scrosoppi” o visau şi o aşteptau de mult timp. Astfel că pe data de 16 decembrie, ora 15:00, părinţii, bunicii, copiii, surorile şi cadrele didactice au fost invitate să participe la un moment plin de bucurie şi de frumuseţe.

Serbarea a început cu salutul şi urarea de bun venit adresat invitaţilor de către Coordonatorul Centrului de Zi Lucia Petrişor. După aceste cuvinte a fost prezentat primul moment al serbării: două dansuri după două colinde străine, unul japonez şi unul american. Fetele au dansat frumos şi pe toata durata dansurilor au împărţit zâmbete şi voie bună.

Următorul moment a revenit colindelor interpretat de toţi copiii înscrişi la centrul de zi. Repertoriul a fost unul bogat şi foarte variat. Copiii au început colindatul cu „Oila”, un colind vesel de prin partea Maramureşului. Au continuat cu „Pe podele de nuiele”, „O seara frumosă” şi „Vestea bună”. Momentul a fost cu atat mai frumos cu cât Marina Ferenţ, o colaboratoare constantă a centrului de zi, i-a acompaniat pe copiii cu chitara.

Momentul poate cel mai frumos şi cel mai profund al serbării a fost sceneta de Crăciun. La această scenetă au participat toţi copiii. Familia sfântă (Maria şi Iosif), magii, îngeraşii, steluţele au transmis tututror prezenţi la serbare minunea Naşterii Mântuitorului. O fetiţă cu voce cristalină le-a încântat auzul celor prezenţi cu colindul „O ce veste minunata”.

Imediat după scenetă copiii au coborât de pe scenă şi au plecat să se schimbe. În acest timp Sora Superioară Viviana Radu şi Părintele Carp au adresat fiecare câte un o urare în ajunul acestor sărbatori minunate.

După ce au revenit pe scenă, copiii şi-au dres puţin vocile pentru ultimul colind şi poate şi cel mai important, „Ideal suprem”. Cu acest colind, copiii centrului de Zi „Alois Scrosoppi” îi urau bun venit moşului. Acesta auzindu-i pe piticii cântând atât de frumos nu a mai rezistat şi a intrat să-i vadă. Bucuria a fost mare atunci când copiii l-au văzut pe moş Crăciun iar acesta a venit atât de încărcat încât a avut nevoie şi de ajutoare să care darurile. Timp de 10 minute cît a durat împărţirea darurilor, copiii au debordat de fericire.

La final, copiii nu au uitat să le ureze celor prezenţi Mulţi ani fericiţi în anul care are să vină.

Moşul a fost atât de generos anul acesta deoarece mai multe suflete frumoase, dornice de a face o faptă bună acum în prag de sărbători, au pus mîna de la mână şi au oferit zâmbete şi bucurie copiilor Centrului de Zi Alois Scrosoppi. Printre aceste suflete mare se numără: părintele Carp, Familia Baciu din Tomeşti, Alina Cozma şi colega ei, studenţii de la căminul „Domenic Savio” şi studenţii stomatologi de la universitatea Apolonia.
Tuturor le mulţumim din suflet şi le urăm sărbători senine şi binecuvântate de Domnul.   

Adriana Găiceanu,pedagog social