„Extinderea activităţilor sociale ale centrului de zi din Cireşoaia”, un nou proiect finanțat de Consiliul Județean Bacău

Consiliul Județean Bacău
Consiliul Județean Bacău

Congregaţia Surorilor Providenţei a început implementarea proiectului social:  Extinderea activităţilor sociale ale centrului de zi din Cireşoaia, proiect ce se va desfăşura în perioada 01 iulie-30 octombrie 2016 în localitatea Cireşoaia.

Proiectul este finanţat în procent de 64,02%  de Consiliul Judeţean Bacău.

Acesta îşi propune dezvoltarea si diversificarea serviciilor sociale adresate copiilor, tinerilor şi familiilor din Cireşoaia, ţinând cont de grupurile cele mai vulnerabile.

Acţiunile ce se vor desfăşura în această perioadă sunt coordonate de surorile Providenţei împreună cu părintele Dascălu Marian, parohul Bisericii catolice din Cireşoaia, şi grupul de tineri animatori din comunitate. Ne bucurăm de colaborarea şi sprijinul primit din partea şcolii şi primăriei Slănic-Moldova.

Dorim să lucrăm împreună pentru a preveni şi a combate efectele modelelor sociale negative legate de violenţă sau alte comportamente dăunătoare, a marginalizării în rândul copiilor şi tinerilor precum şi facilitarea incluziunii sociale a persoanelor supuse riscului marginalizării prin educaţie non formală.

Dincolo de activităţile care se vor desfăşura  în cadrul proiectului, menite să dezvolte în beneficiari un echilibru emoţional, deprinderi de viaţă independentă,  comportamente sociale sănătoase,  se lucrează mult pe partea de consiliere individuală şi de grup.

Credem că prin acest proiect vom reuşi o mică schimbare la nivel local pentru că credem în potenţialul şi resursele beneficiarilor din comunitatea noastră. Cu această convingere am pornit pe un drum inedit, spunem noi, dar frumos pentru că ne animează inima, gândurile şi dăruirea de fiecare zi.

                   Sora Elisabeta Butnaru