La săniuș

Unii au numit-o cea mai tare zi, alții ziua care nu ar fi trebuit să se termine niciodată. Cu aceste cuvinte și nu numai s-a încheiat ziua de 13 ianuarie. A fost ziua în care copiii de la Centrul de zi ”Alois Scrosoppi” au petrecut-o afară, în zăpadă. Au pornit voioși si cu zâmbetul pe buze undeva în jurul orei 14:00 spre locul care avea să le fie spatiul de joacă timp de 2 ore. Cei drept pârtia i-a primit cu brațele deschise pe toți copiii, și pe cei mai mici dar și pe cei mai mari.

Primul lucru care l-au făcut când au ajuns a fost să-și lase ghiozdanele într-un loc sigur. Pe urmă, toți au pornit în aventura urcușului. Cam anevoios la început, dar cine vrea să profite de coborârea în viteză cu sania trebuie să depună și ceva efort. Unul câte unul au pornit, mai repede sau mai încet la vale cu sania. Copiii de clasa a III-a și a IV-a s-au aventurat pe o partie ceva mai abruptă.

Într-un final toții copiii s-au adunat într-un singur loc și au împărțit cu ceilalți nu numai ciolofanul sau sania ci și buna dispoziție, veselia și să nu uităm de ciocolata pe care fiecare a primit-o la final. Cu siguranța aceasta a fost cea mai frumoasă zi nu numai pentru cei mici ci și pentru educatorii și voluntarii centrului. Nu au reușit să stea prea mult deoparte de pârtie și sanie așa că s-au aventurat și ele în această nebunie a ”săniușului”.

Adriana Găiceanu, pedagog social