Copilăria, inima tuturor vârstelor

Luna Iunie, lună mult aşteptată de copii pentru că se apropie vacanţa. Această lună începe cu ziua internațională a copilului, zi în care fiecare dintre noi ar trebui să retrezim momentele tandre și plăcute ale copilăriei de altădată. Zi în care dorim ca fiecare copil să aibă parte de atenţie, prietenie şi mai ales de iubire. Cu acest gând și entuziasm copiii din cadrul Centrului de zi ,,Alois Scrosoppi”, vă împărtăşesc cu drag unele momente semnificative trăite intens în această lună.

8 Iunie, copiii plini de emoţii s-au îndreptat spre grădina zoologică din Bârlad. Aici au avut bucuria și surprinderea de a vedea diverse animale și păsări sălbatice și nu numai.

Fiind de-a dreptul impresionați de cele văzute, au dorit să împărtășească și părinților, fraților, celor dragi din bucuria lor, fotografiind și filmând fiecare moment.

Pentru ca ziua să devină mult mai interesantă, ne-am îndreptat optimiști către un frumos restaurant din Bârlad spre a savura mâncarea cea mai apreciată și dorită de către copii, și anume pizza.

 Recăpătând energia de care aveam nevoie, am plecat cu pași repezi și către un parc de joacă, moment mult așteptat de către copii. Aici au avut parte de multe jocuri, concursuri și muzică, parcul răsunând astfel de râsetele și energia copiilor.

Prin această ieşire, copiii s-au recreat şi relaxat, au socializat între ei, având totodată posibilitatea de a-şi descărca energiile acumulând astfel şi noi experienţe alături de colegi.

18 Iunie o zi semnificativă mai ales pentru copiii clasei a IV care au dorit să salute colegii şi părinţii printr-un mic moment artistic pregătit de ei. Prin teatrul prezentat „Alice în ţara minunilor” au vrut să spună că au crescut şi au învăţat multe lucruri frumoase, au descoperit că viaţa reală este mult diferită de cea virtuală şi de cea din vise. Înconjuraţi şi conduşi de echipa centrului şi de voluntarii care cu multă iubire le-au oferit din timpul lor sunt gata să păşească într-o nouă etapă a vieţii lor, mai responsabili şi mai încrezători în propriile forţe.

23 Iunie, livada Surorilor a fost gazda noastră pentru a ne bucura de minunatele fructe ale acestei luni, “Cireşele”.

24 Iunie, pentru a încheia anul şcolar în veselie, chiar dacă căldura era copleşitoare, teiul din parcul Centrului ne-a găzduit şi ne-a dăruit multă umbră pentru a ne bucura de un picnic bine meritat pentru toată truda depusă în timpul anului.

Mulţumim din inimă tuturor sponsorilor şi colaboratorilor, care au făcut posibile şi adevărate minunatele experienţe trăite.

Domnul să vă binecuvânteze pentru faptele minunate care le-aţi făcut faţă de copii.

O VARĂ CÂT MAI MINUNATĂ TUTUROR!   

                                                                        Articol realizat de: Marcelina Radu, asistent social