Toamna se numără bobocii și roadele din hambar, ne spune înțelepciunea populară, noi numărăm proiectele și numărul de beneficiari care cresc continuu.
Începând cu septembrie 2016 a demarat proiectul „Centrul de îngrijiri la domiciliul”, în parteneriat cu Primăria Slănic și finanțat de fundația Vodafone prin FSC Bacău. Proiect ce își dorește să aducă alinare celor aflați în suferință fizică și care din diferite motive au nevoie de îngrijire la domiciliu. Pe 11 septembrie proiectul a fost prezentat comunității care l-a primit cu entuziasm, majoritatea celor prezenți au declarat că era mare nevoie ca cineva să ofere aceste servicii.
Proiectul „Extinderea activităților sociale ale Centrului de zi din Cireșoaia” se apropie de final, luna octombrie fiind ultima lună dedicată activităților. De când sau întors beneficiari din campusul „Alice în țara minunilor” ce a avut loc în luna august la Pralea, jud. Bacău au mai avut loc o serie de activități dedicate copiilor și părinților acestora. Cei 20 de copii selectați pentru activitățile din iulie-octombrie 2016, au continuat întâlnirile de consiliere cu domnișoara psihologul, de asemenea activitățile de formarea deprinderilor de viață independentă cu asistentul social, servirea mesei, etc.
Centrul pentru Servicii Sociale „Sf. Luigi Scrosoppi” își continuă activitatea iar începând cu data de 3 octombrie avem un număr de 33 de beneficiari. Am acceptat să lucrăm peste capacitate deoarece de la an la an avem tot mai multe solicitări. Programul Centrului începând cu octombrie 2016 pe lângă activitățile clasice de: asistență socială, joc, servirea mesei, efectuarea temelor va avea și diferite ateliere. Atelierul de „Chitară” un veteran; „Educația pentru sănătate” întrerupt o perioadă și reluat acum; atelierul de ”Creativitate” care va avea noi componente de croșetat, tricotat, cusut; atelierul de ”Engleza cu Artur”, atelierul de ”Marionete” ce se bucură de mult succes; atelierele de „Dans” și „Economie domestică” ce vor începe din luna ianuarie 2017; „Mici sanitari” și „Protecția mediului” care de asemenea vor continua și în primăvara următoare. Toate aceste ateliere sunt foarte îndrăgite de copii și contribuie la corectarea diferitelor carențe educaționale și la o dezvoltare armonioasă a acestora.
Chiar dacă numărul de beneficiar este în creștere iar personalul, resursele și spațiile sunt aceleași, dedicarea cu care echipa Centrului își desfășoară activitatea în fiecare zi, trecând peste dificultăți, dar mai ales zâmbetele și mulțumirile copiilor sunt motivații puternice ce fac ca … povestea să meargă mai departe.
Ioana Bucioacă
Asistent social
1 thought on “Toamna se numără bobocii”
Comments are closed.