Campus pentru copii: „Din Ţara lui Eu-Împărat în Ţara lui Tu-Împărat”

În perioada 31 iulie – 11 august 2017, la Biserica “Sfânta Ana” din Cireșoaia s-a desfăşurat campusul de vară pentru copii cu tema: “Din Ţara lui Eu-Împărat în Ţara lui Tu-Împărat”.

 

La acest campus, copiii înfruntând cu mult curaj canicula, au parcurs un drum din Țara Lui Eu-Împărat, unde este promovat egocentrismul, ca stil de viață, în Țara lui Tu-Împărat, unde oamenii trăiesc în comuniune și iubirea este cea care le canalizează întreaga existență.

Personajul principal, Încăpățânatul, ne-a indicat strada spre a micșora eul propriu pentru a ne deschide celuilalt. Obiectivul principal a fost descoperirea lui Dumnezeu și credința pe care o dobândește în El și pe care le-o transmite și altora precum și convingerea că “adevărata înțelepciune este smerenia, iar leacul cel mai eficace împotriva egoismului este gândul cel bun”.

Programul din acest an a fost unul special. Fiecare zi începea cu câteva dansuri și imnul campusului; „When jesus say yes, nobody can say no” (Când Isus spune da, nimeni nu poate spune nu), apoi urma liturghia care a vrut să întărească în noi credința, teatrul, momentul formativ și jocurile de dimineață. După prânz copiii aveau la dispoziție 2 ore pentru a întări relațiile de prietenie jucându-se sau comunicând între ei. La 14,30 erau laboratoarele pentru a dezvolta abilitățile proprii, jocurile de după-amiază și rugăciunea de încheiere a zilei care era în fiecare zi pregătită de un grup.

Pe lângă acestea, copiii au avut parte de 2 zile de Excursie:
– una la Slănic-Moldova, unde cei mai mari au urcat cele 300 de scări ( pentru cei care nu le urcaseră până în acea dată de 2 August a fost o adevărată aventură), mulțumim Salvamontiștilor din Bacău care ne-au fost ghid pe acest traseu; iar cei mici au avut ocazia să viziteze izvoarele. După amiază, parcul; unde am avut posibilitatea cu ajutorul primăriei de a ne desfășura activitățile noastre, după un program bine stabilit în jocuri, muzică, dansuri și voie bună. Mulțumim Primăriei pentru colaborare.
– a doua excursie a avut loc în data de 9 august la Salina di Târgu-Ocna și la Pișcina din parcul Primăriei. Copiii au fost încântați să zburde prin Salină în libertate iar la pișcină bucuria lor a fost unică, posibilitatea de a sta 2 ore în apă. Mulțumim din inimă domnului Primar Șilochi care a dat această bucurie unică copiilor.

Vineri 11 august a avut loc spectacolul final la care au putut participa toți de la cel mai mic la cel mai mare.


Atmosfera din cadrul campusului a fost una specială. Atât animatorii italieni cărora le mulțumim din suflet, cât și animatorii noștri tineri din sat, au dat dovadă de o adevărată dăruire. Cei mai tineri au fost deschiși să învățe de la cei care au experiență ce înseamnă să fii animator.

Un gând de prețuire și mulțumire îndreptăm către Păstorii noștrii, Pr. Paroh Marian Dascălu, Pr. Vicar Marius Adam și către surorile Providenței pentru neobosita lor grijă pentru fiecare dintre noi, pentru organizarea și desfășurarea campusului într-un climat de liniște și înălțare sufletească.

Dumnezeu să-i răsplătească cu harurile sale pe toți binefăcătorii acestui campus și tuturor vă spunem un sincer MULȚUMESC!

ANIMATORII CAMPUSULUI