Campusul este întotdeauna un prilej de bucurie în comunitatea din Cireșoaia! În acest an, în perioada 5-14 august, cei 200 de copii și animatorii au lucrat și s-au distrat împreună, redescoperind ceea ce îi unește. Dumnezeu ne-a însoțit cu binecuvântările sale. Părintele Paroh Dascălu Marian, Părintele Vicar Adam Marius și Surorile Providenței au fost mereu în mijlocul copiilor, datorită lor fiind posibilă îndeplinirea acestui campus. Vremea a fost destul de bună și a permis desfășurarea frumoasă a activităților stabilite.
Teatrul de anul acesta a fost sugestiv, având titlul ”Gradina secretă”. Copiii, împreună cu animatorii au descoperit, alături de Mary, protagonista piesei de teatru, care este adevărata comoară. În fiecare zi au cultivat câte o nouă virtute în sufletele lor: cumpătarea,dreptatea, prudența, tăria, speranța, credința, dragostea, le-au udat cu fapte bune și acum așteaptă să răsară și să crească o adevărată grădină. Luând exemplul lui Mary, o fetiță orfană venită din India, copiii au înțeles că prietenia este foarte importantă și că aceasta poate schimba într-un mod splendid o persoană. Uneori un zâmbet este de ajuns pentru a câștiga un nou prieten. Marta, slujnica noii familii a micuței Mary, este exemplul demn de urmat, aceasta amintind de Isus care s-a dăruit pentru frații săi. Marta se definește prin iubire și dăruire, învățând-o pe Mary ce este bunătatea și arătându-i cum să se joace.
Zilnic, toți s-au unit în rugăciune la Sfânta Liturghie, unde și-au reînsuflețit credința.După teatru și momentul formativ, copiii își adunau toată energia și entuziasmul și se pregăteau pentru jocurile pe echipe. Lucrau împreună și participau plini de bucurie pentru ca întreaga formație să adune laurii. La jocurile de după-amiază, cei mici și-au putut scoate în evidență atuurile. Jocurile stand au susținut indepența fiecărui copil. Acestea au permis conștientizarea și perfecționarea propriilor calități.
Laboratoarele au fost la fel de căutate ca în fiecare an , cel mai nou fiind pyssla, unde doritorii și-au testat imaginația și au creat modele inedite din mărgele pe care le-au lipit apoi cu fierul de călcat. Cei mai activi copii au ales laboratoare precum: volei, fotbal, dans, iar cei mai tenace și-au exersat răbdarea și creativitatea la laboratoarele de pirogravură, pictură, scooby-doo, creativitate, brățări. Au fost doritori și în învățarea unui instrument muzical, chitara, unde pr. Marius și Michele i-au îndrumat cu multă bună dispoziție pe copii.
Datorită generozității domnului Primar Gheorghe Baciu, numeroșii copii și animatori s-au bucurat de o mică excursie în Slănic Moldova, unde au avut parte de activități frumoase cu cei de la Salvamont Bacău: escaladarea, primul ajutor, noțiuni pentru o bună reușită a unei drumeții. Au admirat panorama orașului,apoi au dansat și s-au bucurat de jocurile olimpice în parcul central.
Anul acesta comunitatea a fost și mai entuziasmată, datorită prezenței grupului frumos de 8 misionari italieni: Chiara B, Chiara C, Elisabetta, Marco, Marta, Michele, Simone, în frunte cu Don Riccardo care ne-a reamintit că perioada copilăriei nu are vârstă. Fiecare misionar s-a făcut remarcat, Chiara B. a fost mereu implicată și gata să asculte nevoile copiilor. Chiara C. a fost cel mai bun profesor de dans pentru câteva zile, transmițându-le copiilor pasiunea pentru dansurile italiene, salsa și bachata. Elisabetta a fost ca o mama grijulie și a împrăștiat multă iubire, mai ales în rândul celor mici. Marta, mereu cu zâmbetul pe buze, a dorit să asculte pe fiecare copil în parte,iar Michele era gata să îi încânte pe cei din jurul lui cu fabuloasa lui chitară. Marco și Simone au contribuit la ordinea și echilibrul campusului, cât și a bunei dispoziții a celor mici. Fiecare clasă a avut în mijlocul ei un animator italian, de la care a primit un exemplu de credință și dăruire. De la mic la mare, toți s-au bucurat de entuziasmul lor… unii și-au exersat capacitățile de lb. engleză, chiar italiană, iar alții s-au arătat interesați de învățarea câtorva cuvinte noi.
Domnul și-a revărsat din plin binecuvântările sale asupra comunității. Îi mulțumim pentru toate acestea prin rugăciunile noastre. Le mulțumim preoților din Cireșoaia pentru inițiativă și implicare, Surorilor Providenței pentru coordonarea acestui proiect de suflet și pentru atenția de care au dat dovadă. O apreciere deosebită le revine misionarilor italieni care au ajutat la susținerea acestui campus. Ne rugăm Domnului să îi țină în harurile sale și să își amintească de noi, să ne însuflețească și să ne aducă o bucățică din tradiția lor în fiecare an. O piesă foarte importantă, dar nevăzută a acestui proiect este reprezentată de binefăcătorii care au dăruit din puținul lor și au intervenit cum au putut mai bine pentru ca tinerii și copiii din comunitate să aibă o bucurie și în această vară. Sincere mulțumiri și doamnelor care au oferit din timpul și din iubirea lor pentru a pregăti grătarul pentru numeroșii copii. Le mulțumim din inimă tuturor și suntem siguri că Dumnezeu va răsplăti pe fiecare în parte pentru binefacerile oferite!
Ioana Ceangău -animatoare