Campus 2024 – Cu Isus în barca vieții

Copiii de la Centrul Alois Scrosoppi Iași au participat cu mare entuziasm la campusul realizat de partenerii noștri, Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Iași, în perioada în perioada 1-13 iulie 2024.

Tema campusului “Cu Isus în barca vieții ” i-a avut ca protagoniști pe Sid și Bașer 2 prieteni care au plecat într-o călătorie pe o croazieră. În călătoria lor au întâlnit multe obstacole dar gândul că nu sunt niciodată singuri i-a încurajat în a înfrunta toate obstacolele.

Teatrul prezentat de artiști care s-au remarcat prin interpretarea impecabilă a personajelor i-a încânt în mod deosebit pe copii. Bucuria de a fi împreună, de a lega prietenii prin diferite jocuri, dansuri, momente formative, și ateliere au fost la înălțimea așteptărilor.

Fiecare zi de campus începea dimineața la ora 9.00 cu bansuri pentru înviorarea și animarea copiilor, imnul, după care toți erau invitați în biserică pentru un scurt moment de rugăciune și de formare spirituală.

După aceste momente forte de formare urma piesa de teatru. După piesa de teatru, copiii se împărțeau pe clase pentru alte activități formative, în care împreună cu animatorii lor, căutau să înțeleagă și să descopere valorile și calitățile personajelor pentru a le pune în practică, prin jocurile propuse.

La ora 12.30 cu toții serveau prânzul iar după prânz copiii își alegeau laboratorul preferat: pictură, dans, brățări, mărgele, pyssla, scooby-doo, origami, sport.

La 14.30 chiar dacă căldura era mare copiii nu se lăsau bătuți și participau la jocurile tip concurs care încheiau după-amiaza. La încheierea zilei prin teatrul cu umbre copiii înțelegeau mai mult mesajul zilei respective și îi mulțumeau lui Dumnezeu prin rugăciunea de încheiere după care se îndreptau spre casele lor cu dorința de a reveni ziua următoare.

Zilele de campus au trecut foarte repede datorită faptului că au fost bine pregătite cu mult timp înainte de preoții de la Catedrală, de surorile Providenței și un număr mare 50 de animatori.

Tuturor le mulțumim. Dumnezeu să primească și să răsplătească toate eforturile depuse.

Sr. Cristina Farţadi