Să descoperim viaţa în Dumnezeu împreună cu copiii

La centrul  de zi ,,Sf.Alois Scrosoppi” luna noiembrie a fost dedicată unor activităţi mai deosebite printre care  una este cunoscută şi sub numele de ,,zarul iubirii”. Aşa cum  în Venezuela, Chiara Lubich explică punctele ,,artei de a iubi”: sa-i iubim pe toţi, să iubim primii, să-l vedem pe Iisus în celălalt, să fim cu toţii una, să ne iubim reciproc, să ne iubim duşmanii formând astfel zarul iubirii am preluat şi noi această idee şi am desfăşurat o activitate cu beneficiarii centrului nostru.

  Am început  să ne iubim reciproc şi să ne ajutăm reciproc adăugând  câte un strop de iubire, un strop de răbdare şi un strop de atenţie  în  fiecare activitate pe care am  desfăşurat-o în luna aceasta.

Zarul iubirii

Echipa centrului a pregătit o activitate în care copiii trebuiau să dea cu acest zar pentru a a alege o propunere de trait în acea zi, antrenându-se în arta de a iubi. Am format toţi un cerc ţinând toţi de pânza colorată în care a fost pus zarul apoi am aruncat toţi în acelaşi timp zarul în sus.

În funcţie de ce a indicat în ziua respectivă zarul am trăit acea propunere.

Această activitate are scopul de a ne învaţa în fiecare zi cum să fim mai aproape unii de alţii, să ne respectăm unii pe alţii,  să ne ascultăm unii pe alţii, să ne iubim reciproc şi să ne oferim sprijin în momentele dificile.

Brăţara faptelor bune

Copiii au fost invitaţi să realizeze brăţara faptelor bune fiind ajutaţi şi supravegheaţi de voluntarii şi educatorii centrului. Fiecare copil şi-a realizat propria brăţară compusă din 15 mărgele colorate la alegere după care au pus-o la mână. Copiii trebuiau să fie atenţi în fiecare zi şi să nu lase să treacă o zi fără să facă câte o faptă bună.

În momentul în care facem câte o faptă bună dăm la o parte câte o mărgeluţă. Copiii au primit jurnale şi plicuri pentru a putea să îşi noteze  fiecare în parte toate faptele bune iar apoi le vor decupa fâşii pe care le vor pune în plicuri.

Activitatea a avut ca scop dezvoltarea creativităţii copiilor fiind învăţaţi să devină mai responsabili şi să îi protejeze pe cei din jurul lor oferindu-le multă iubire.

Figurinele de Crăciun

După cum bine ştim că ne apropiem de luna decembrie şi de sărbătoarea Crăciunului am realizat împreună cu copiii pictură pe ipsos. Am pictat împreună diverse figurine: turta dulce, brăduţ de Crăciun, cizmuliţa lui Moş Nicolae, îngeraşi şi steluţe pe care copiii le-au luat acasă şi le-au dăruit celor dragi ca semn de apreciere şi iubire.

Am desfăşurat activitatea cu scopul de a le dezvolta creativitatea , cultivarea sentimentului de a dărui celorlalţi şi capacitatea de a lucra în grup.

Realizat de asistent social Dima Raluca şi echipa educaţională a centrului.