Centrul pentru Servicii Sociale „Sf. Luigi Scrosoppi” pe data de 2 octombrie și-a reluat activitatea specifică anului școlar. După o vară plină de jocuri, de campus, de plimbare în natură și de multe alte momente educative, iată-ne din nou dornici să continuăm activitățile atât de mult îndrăgite: atelierul de Chitară, Educația pentru sănătate, atelierul de Creativitate, atelierul de engleza, atelierul de teatru; atelierul de dans, atelierul de pictură, Micii gospodari, Micii constructori, Protecția mediului. Toate aceste ateliere contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului.
Desigur din program nu pot lipsi activitățile clasice de: asistență socială, joc, servirea mesei, efectuarea temelor, pregătirea diferitelor evenimente.
Proiectul care s-a desfășurat în luna octombrie a fost: Flori de inimioare pentru Maria, mama noastră cereasă. Pentru că luna octombrie este lună dedicată rugăciunii rozariului, copiii s-au străduit să învețe această rugăciune mult iubită de mama noastră cerească și în același timp au învățat și să creeze coroana Rozariului prin înșiruirea biluțelor pe ață sau sau fir transparent de mărgele.
Pentru că, toamna este bogată în fructe, gospodinele prin atelierul Micii gospodari, au pregătit o salată de fructe foarte bună și gustoasă. După ce au spălat cu grijă fructele, le-au curățat de coaja lor care poate nu este atât de biologică, au tăiat bucățele mici pentru a fi pe placul tuturor și celor mici și celor mari, le-au amestecat bine și au pus puțin zahăr și lămâie pentru a da un gust dulce-acrișor.
În luna noiembrie am avut o atenție specială amintirii celor dragi care au plecat dintre noi. Ne-am rugat și am participat cu toată comunitatea la momentul dedicat lor la cimitir.
În luna decembrie, prin atelierul de teatru am pregătit un spectacol dedicat părinților și tuturor binefăcătorilor noștri. Prin povestea «Fetița cea săracă» am conștientizat faptul că trebuie mereu să fim bucuroși de ceea ce avem și trebuie să dăm valoarea adevărată Crăciunului care este sărbătoarea venirii lui Isus și trebuie să ne considerăm toți frați.
Atelierul de creativitate a implicat copiii în crearea felicitărilor pentru Crăciun, împodobirea sălilor cu steluțe, ghirlande și toți au contribuit la pregătirea ieslei. Faptele bune, gândurile bune, comportamnetele pozitive, toate au fost de ajutor pentru a pregăti un loc cald pentru Pruncul Isus.
Zăpada în acestă perioadă se cam lasă așteptată. Pe la începutul lunii decembrie a nins puțin iar Micii noștri constructori s-au și pus pe treabă chiar dacă zăpada se topea rapid cât vedeai cu ochii. Cu găleți și lopeți au adunat pe unde au găsit zăpadă și au încercat să construiască un castel. Din păcate soarele a fost mai puternic decât ei și a doua zi nu a mai rămas nimic din castelul mult dorit.
Atelierul de chitară. Se desfășoară de două ori pe săptămână și participă un număr de 8 copii. Aceștia prin intermediul muzicii ajung să manifeste mult mai ușor emoțiile, socializează mai mult, capătă mai multă încredere în sine. Chitara, disciplinează interior și este un instrument relaxant și în același timp plăcut care se poate folosi la diferite evenimente pentru a crea un climat senin și plăcut.
Educația pentru sănătate se desfășoară săptămânal; pentru că alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății de-alungul întregii vieți, noi învățăm să mâncăm sănătos, învățăm să ținem curat halatul pe care îl folosim la centru, învățăm să ținem în ordine lucrurile noastre și ami ales ambientul unde ne desfășurăm activitățile.
Codul bunelor maniere a fost un ghid foarte interesant în această perioadă. Vrem ca să ne construim personalitatea noastră având la bază bunele maniere. Am încercat să punem în practică reguli de bună creștere atunci când suntem la masă. În primul rând orice joacă trebuie să înceteze atunci când mâncăm. Spălarea mâinilor înainte de masă. Picioarele se țin sub scaun și nu întinse. De asemenea, coatele nu se aşază pe masă, ci eventual doar antebraţele pe marginea mesei. Folosirea tacâmurilor este obligatorie. De asemenea, din felia de pâine nu muşcăm, ci rupem cu amândouă mâinile bucaţi potrivite. La masă nu vorbim cu gura plină, etc.
Mulțumim tuturor binefăcătorilor.
Echipa centrului urează tuturor Un An Bun, binecuvântat de Domnul!