Activitati generale

Rezultate intermediare octombrie 2015

Activități dedicate copiilor

32 de copii participă începând din data de 6 iulie la întâlnirii socio-educative care au ca scop restabilirea unui echilibru emoţional al acestora, creşterea stimei de sine, combaterea replicări modelului de comportament violent al acestora în grupul de prieteni şi la şcoală. Copii au fost implicați în mod activ în alegerea tipului de joc sau exercițiu făcut. S-a asigurat o bună comunicare cu asistentul social și copii au simțit că astfel, sunt luați în seamă iar ceea ce primesc este cu adevărat valoros pentru ei.

 

Activități dedicate adulților

Începând cu data de 10 iulie un număr de 15 persoane au participat la grup suport psihosocial tema 1 „Creșterea capacității de autocontrol și a stimei de sine”. Fiecare participant a beneficiat de 6 întâlniri a 60/90 min/ întâlnire. Întâlnirile sunt interactive şi cuprind activităţi in-door și out-door iar participanți au învățat tehnici menținerea echilibrului emoțional în momente tensionate.

 

Întâlnirii de lucru cu Serviciul Public de Asistență Socială Slănic Moldova

În data de 15 iunie 2015 membri echipei de implementare s-au întâlnit cu SPAS Slănic Moldova ocazie cu care s-a discutat: amploarea fenomenului violenței domestice la nivelul localității Slănic Moldova; nominalizarea unor posibili beneficiari; soluții imediate și pe termen lung pentru cazurile grave.

 

Atragerea de voluntari

în cadrul proiectului se colaborează cu:

  • doi voluntari cu rolul de a sprijini echipa de implementare în activitățile de secretariat
  • 10 voluntari cu rol de multiplicatori în cadrul Campaniei.

 

Întâlnirii de formare

În data de 27 iulie a avut loc cursul de formare cu tema „Noțiuni specifice legate de comunicare și imaginea organizației”, la care au participat 5 angajați și 10 voluntari ai asociației

CAMPANIA
„VIOLENŢA DOMESTICĂ FACTOR IMPORTANT AL MARGINALIZĂRII ŞI EXCLUZIUNII SOCIALE”
Fi membru activ al comunităţii tale

Activități dedicate adolescenților și tinerilor

Pe 31 iulie 2015 a avut loc prima întâlnire din cadrul campaniei,dedicată adolescenților și tinerilor și au fost prezente 26 de persoane din grupul țintă.

Tinerilor li s-a prezentat influența pe care o are violența domestică asupra dezvoltării propriilor persoane și asupra unei comunității.

 

Activități dedicate adulților

Pe 20 septembrie 2015 a avut loc prima întâlnire dedicată adulților dar și cea de a doua dedicată tinerilor – la care au participat 96 de persoane: membri ai comunității, invitații, reprezentanți ai autorităților locale. Cei doi vorbitori invitați au accentuat importanța pe care o are violența domestică asupra dezvoltării copiilor dar și asupra unei comunității în ansamblul ei. Tot cu această ocazie au fost prezentate și rezultatele intermediare ale proiectului.

GALERIE FOTO