Copiii Centrului de zi “Alois Scrosoppi” din Iași s-au bucurat de un eveniment cu totul special. Au fost la Cinema.

,,Film 3D? Ce frumos, nu am fost niciodată!”, ,,Abia aştept să mergem la film, o să fie prima dată!”, ,,O să avem  ochelari 3D, popcorn şi suc?”. Aceste întrebări şi curiozităţi  au străbătut gândurile copiilor imediat ce au aflat vestea că vor merge la un film 3D.

Această ieşire a fost iniţiativa domnişoarei Angelica Benchea. Dumneaei lucrează ca supraveghetor la grădiniţa ,,Club Kiki”. Dorind să facă o operă de caritate în preajma Paştelui s-a gândit să bucure copiii a căror posibilităţi de a merge la film sunt infime. Pentru a strânge suma necesară realizării acestui obiectiv, domnişoara Angelica a apelat la mărinimoşii părinţi a căror copii sunt înscrişi la grădiniţa ,,Club Kiki”. Aceştia au strâns o sumă foarte mare pentru a-i duce pe cei 29 de beneficiari ai Centrului de Zi la un film 3D.

Pe data de 30 martie, visul multor copii s-a împlinit. La ora 13:00, cei 29 de beneficiari, împreună cu echipa formativă a Centrului de zi şi alţi 3 voluntari, s-au îndreptat nerăbdători către Cinema City. Acolo, copiii au primit popcorn, suc şi ochelarii 3D, iar la ora 14:00 a început mult aşteptatul film.

Filmul pe care l-au văzut a fost filmul animat dublat în limba română ,,Balerina”. De la acest film, copiii au învăţat să nu-şi piardă speranţa şi să îţi urmeze visele.

La ieşire toţi copiii au fost foarte bucuroşi. Au rămas cu o impresie foarte bună după această ieşire dar şi uimiţi de  gestul minunat făcut de acei părinţi .

Data de 30 martie 2017 va fi memorabilă şi  prezentă multă vreme în amintirile copiilor.

Le mulţumim părinţilor care au făcut posibilă această ieşire şi nu în ultimul rând o multiudine de mulţumiri, domnişoarei Angelica Benchea care a avut această idee.

Adriana Găiceanu, Pedagog social