În prag de Crăciun

Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns iarăşi în pragul sărbătorilor de iarnă.  Prin colindele, sceneta  și alte momente pe care le-au pregătit în această perioadă, copiii au  dorit să transmită că naşterea lui Isus Cristos este adevăratul motiv al acestor sărbători minunate şi mult aşteptate de către toţi.

În ziua de 14 decembrie, copiii Centrului de zi au dorit mai întâi să împărtăşească părinţilor, rudelor, prietenilor şi cadrelor didactice mesajul şi adevărata semnificaţie a Crăciunului prin punerea în scenă a naşterii pruncului Isus şi a momentului trăirilor de atunci, moment poate de mulţi uitat.

Momentul serbării a fost deschis prin cântarea a două colinde de Crăciun: „O ce veste minunată” şi „Inima va cânta” continuat fiind de recitarea unor poezii ce ne-au introdus în sceneta propriu zisă ce prezenta naşterea lui Isus Cristos. Pe parcursul scenetei două fetiţe ne-au încântat inimile cu un cântec suav şi lin, reuşind a crea o frumoasă atmosferă de Crăciun. În continuare a fost prezentat dansul îngeraşilor şi dansul păstoraşilor ce i-au fost alături pruncuşorului Isus, dând astfel mărturie despre naşterea Sa.

Serbarea a luat sfârşit prin cântarea a două colinde, și cu sosirea lui Moş Crăciun încărcat cu daruri pentru toţi. Pentru că moşul a fost darnic cu toată lumea, copiii i-au oferit diverse poezioare şi nelipsitul cântec „Moş Crăciun”.

Serbarea a continuat apoi mergând la colindat. Cu zâmbete mari şi bucurie în suflet, copiii au pornit în a transmite mesajul naşterii lui Isus și bătrânilor de la Căminul Sfântul Iosif  şi copiilor, de la grădiniţa Surorilor Providenţei.

La sfârșitul colindelor, copiii au oferit gazdelor câte o felicitare realizată de către ei, ataşat fiind şi câte un mesaj specific sărbătorilor prin care au vrut să arate că şi cei mici pot avea grijă de cei mari, că şi ei pot aduce un zâmbet acolo unde se află tristeţe şi suferinţă, că şi ei pot fi adevăraţi mesageri ai naşterii lui Isus Cristos.

Pe această cale dorim să mulţumim tuturor părinţilor, voluntarilor şi colaboratorilor ce au făcut ca aceste zile să devină una frumoase şi de neuitat pentru copii.

 

CRĂCIUN  FERICIT  ŞI  BINECUVÂNTAT  TUTUROR!

LA  MULŢI  ANI!