Activități, zâmbete și viață la Centrul pentru Servicii Sociale Sf. Luigi Scrosoppi

Anul 2018 pentru centrul Sf. Alois Scrosoppi Cireșoaia, a fost un an plin de activități, zâmbete și viață. Toate activitățile desfășurate au avut ca scop: creșterea stimei de sine, creșterea gradului de socializare, dezvoltarea abilităților personale, dezvoltarea comunicării, dezvoltarea armonioasă a psihicului, și de a crea deprinderi sănătoase.

Pentru ca totul să fie sub ocrotirea Domnului, în ianuarie a avut loc Binecuvântarea copiilor și a centrului. În februarie accentul s-a pus pe confecționarea de mărțisoare ce urmează a fi oferite părinților și profesorilor cu ocazia zilei de 1 martie. Copiii înpreună cu voluntarii au realizat mărțișoare din quiling și mărgele. Mărțișoarele, au captat foarte mult atenția copiilor, au fost entuziaști să creeze fel și fel de animale și flori. Pe lângă mărțișoare, copiii au confecționat și brățări împletite cu fir alb și roșu.

În luna martie beneficiarii au finalizat realizarea de mărțișoare și felicitări pentru mamele sărbătorite pe 8 martie și felicitări și brățări pentru tații ce au fost sărbătoriți pe data de 19 martie de ziua SF. Iosif – model de tată într-o Familie Sfântă. Apoi au realizat suporturi de lumănări pentru lumănările de Paști și diferite obiecte decorative pentru Sărbătorile Pascale. Luna iunie a fost o lună bogată în evenimente, copiii pregătind recuzita și decorurile pentru serbarea de sfârșit de an școlar dar și la activitățile de decorare a Centrului și a curții.

Serbarea a avut loc pe data de 8 iunie. La serbare, am încercat să ne aducem aminte de un episod din viața Sf. Alois fondatorul centrului nostru și de un episod din viața lui Ion Creangă.

In luna iulie, in colaborare cu Asociația Pietrarilor copiii au invățat sa realizeze obiecte decorative din pietricele iar în colaborare cu Asociația prietenii Slănicului au început un proiect de realizare de obiecte practice din materiale reciclate. De asemenea copiii au participat împreună cu asistenta socială și mai mulți voluntari din comunitate la pregătirea materialelor pentru standul de prezentare al organizației.

Luna august, în tradiția Centrului pentru servicii sociale, este dedicată organizării și realizării campusului estival pentru toți copiii din satul Cireșoaia. Campusul estival este o activitate, pentru cei aproximativ 150 de copii din Cireșoaia cu ajutorul a 30 de tineri animatori ce beneficiază în prealabil de o formare specială, și în acest an a avut ca temă ”Pollyanna – secretul mulțumirii”.

In luna septembrie copiii au sortat materialele si le-au organizat pe ateliere, și au reluat diferitele activități din noul an școlar. In luna octombrie, profitând de vremea frumoasă, copiii au recoltat frunze, conuri de brad, pin și castane, ghinde și alte materiale naturale, le-au sortat si le-au pregătit pentru atelierele creative care urmează a se desfășura pe perioada toamnei și în iarnă. Au cules mere și le-au adunat încoșuri.

În luna noiembrie și decembrie copiii au pregătit ieslea pentru Pruncul Isus și la laboratorul de teatru au pregătit o piesă cu nașterea lui Isus “Copilul fără papuci.” Pe data de 20 decembrie, bucuria copiilor a fost mare. Unii dintre ei pentru prima oară aveau un rol semnificativ într-o piesa de teatru. Toți copiii au parrticipat cu mare entuziasm și în același timp cu mari emoții. Emoțiile au crescut și mai mult când l-au văzut pe moșul intrând în sală după o mică întârziere.

Mulțumim din inimă echipei centrului, tuturor colaboratorilor, binefăcătorilor și voluntarilor pentru tot sprijinul acordat. Vă purtăm în inimă și vă încredințăm Domnului pentru ca El să vă răsplătească pentru tot binele făcut; căci Domnul iubește pe cel care dă cu bucurie. El să vă umple inima de fericire!