Cu trenul spre Piatra Neamţ

Dacă e soare, atunci nu puteam rata ocazia de a ne lua rucsacul în spate şi de a porni în căutare de noi aventuri. Aşadar, copiii de la Centrul de zi “Alois Scrosoppi” din Iaşi, împreună cu echipa acestuia, şi-au dat întâlnire la gară şi au pornit nerăbdători spre Piatra Neamţ.

În drum spre destinaţie, am făcut o oprire în Bacău pentru a ne pune corpul în mişcare şi a ne bucura de o îngheţată delicioasă. Cei mici au profitat de mica oprire şi s-au jucat în parcul oraşului. Călătoria cu trenul a continuat, iar în Piatra Neamţ ne aştepta o cazare cu paturi confortabile dar şi multă distracţie. Seara s-a încheiat cu o petrecere în pijamale şi multe râsete.

A doua zi, cu forţe proaspete, am pornit cu telegondola de unde am putut admira oraşul în toată splendoarea sa. Fiind plini de energie, ne-am îndreptat spre locul de joacă “Ştrandul tineretului” unde ne-am bucurat de o lume magică pentru cei mici şi am avut plăcerea să găsim: mini-tiroliană, tobogane, leagăne, trasee de joacă, locuri de căţărat şi multe zone verzi. La finalul zilei, ne-am îmbarcat în trenul de întoarcere spre Iaşi, unde ne aşteptau cu braţele deschise familiile micuţilor.

Activitatea a fost o ocazie minunată de a uni grupul centrului şi a adus un plus în dezvoltarea celor mici prin stimularea curiozităţii şi a spiritului de echipă. Aceştia au avut ocazia să experimenteze pentru prima dată călătoria cu trenul, iar pentru mulţi dintre ei o premieră a fost şi călătoria cu telegondola.

În final, am dori să le mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă această călătorie, fie prin sponsorizări, fie prin prezenţa lor fizică.

Realizat de Lavinia Timofte