Ducând vestea Învierii

Luna aprilie a fost una încărcată de emoţie şi speranţă deoarece am meditat la momentul morţii şi a Învierii lui Isus.

Lăsându-ne ghidaţi de această încărcătură emoţională, le-am propus beneficiarilor noştri o vizită la Căminul De Bătrâni Casa Sfântul Iosif, pentru a aduce vârstinicilor mesajul Învierii. Copiii înscrişi în programul centrului nostru au oferit un răspuns pozitiv iniţiativei noastre aşa că, ghidaţi de membrii echipei, au confecţionat diverse felicitări cu mesaje aducătoare de bucurie şi speranţă dar au pregătit şi un mic moment artistic care a avut în centru sărbătoarea Pascală.

După toate pregătirile a sosit şi momentul vizitei. Beneficiarii centrului de zi au mers la căminul de bătrâni, însoţiţi fiind de membrii echipei, unde vârstinicii ne aşteptau vizibil bucuroşi. Copiii au adus în faţa tuturor participanţilor la activitate frumosul moment artistic, reuşind să facă faţă cu brio emoţiilor pe care le simţeau. După micuţul nostru moment, am dorit să le oferim ocazia copiilor să interacţioneze cu vârstinicii aşa că i-am îndemnat să ofere fiecărei persoane câte o felicitare dar şi câte un salut sau un gând bun. Iniţiativa a fost una de succes deoarece într-adevăr beneficiarii celor 2 servicii sociale au reuşit să dialogheze, astfel aducând un plus de valoare în viaţa fiecăruia.

Deşi tot ce am povestit până acum este cu o încărcătură emoţională puternică, momentul culminant al vizitei a urmat abia după toate cele relatate, când copiii au fost invitaţi să aducă vestea Învierii şi la persoanele vârstinice imobiliozate la pat, care din păcate nu au putut participa la momentul nostru artistic, deoarece condiţia lor nu permitea acest lucru. La vederea persoanelor imobilizate la pat şi la auzul poveştilor de viaţă al acestora, beneficiarii centrului de zi s-au emoţionat până la lacrimi, simţind compasiune şi empatizând cu cele auzite. Poveştile de viaţă au adus momente de introspecţie şi conştientizare, lucruri despre care s-a discutat în orele care au urmat după finalizarea vizitei. Ziua s-a încheiat cu vizitarea bisericuţei din incinta căminului de bătrâni, unde i-am adus lui Isus mulţumire pentru frumoasa întâlnire de care am avut parte. Feedback-ul primit din partea tuturor beneficiarilor a fost unul pozitiv, dorindu-se organizarea a mai multor activităţi de acest tip.

Dorim să aducem mulţumiri şi echipei Căminului De bătrâni Casa Sfântul Iosif care au făcut posibilă această activitate şi pentru căldura pe care am simţit-o în timpul petrecut alături de ei.

Realizat de Lavinia Timofte