Bucuria colindului

Cum ani la rând am avut posibilitatea şi bunăvoinţa de a încânta inimile celor singuri, abandonaţi şi nevoiaşi, tot aşa continuăm şi anul acesta bucuroşi şi entuziasmaţi să-i încântăm cu a noastră cântare pe cei ce ne primesc în casele şi sufletele lor, deoarece a fi singur, departe de cei dragi şi chiar fără părinţi nu este deloc uşor.

Şi anul acesta alături de copiii noştri de la Centrul de zi Alois Scrosoppi din Iaşi am avut prilejul de a aduce un zâmbet pe buzele bătrânilor de la Căminul Sf. Iosif, bătrânilor de la Căminul Constantin şi Elena cât şi copiilor de la Centrul de plasament din Bucium.

Colindele interpretate de noi i-au ajutat atât pe bătrâni cât şi pe cei mai tineri să poată simţi şi înţelege adevăratele valori şi semnificaţii ale sărbătorilor de iarnă, care pentru mulţi poate nici nu existau.

La finalul acestor cântări am oferit ca şi amintire câte o felicitare cu semnificaţia Crăciunului, care să-i încânte şi să-i bucure în aceste momente frumoase de sărbători.

Bucuria şi mulţumirea ce s-a arătat pe chipurile acestor bătrâni, şi a acestor copii nevoiaşi şi singuri ne-a oferit ocazia de a înţelege şi a aprecia mult mai mult felul în care suntem,de a-i aprecia pe cei de lângă noi, de a fi mulţumiţi de ceea ce avem şi nu în ultimul rând de a-i putea mulţumi lui Dumnezeu pentru faptul că ne aflăm într-o familie, indiferent de cum este ea, mai bună sau mai rea, întâmpinată adesea chiar şi cu lipsuri sau nevoi.

 

Si la anul om veni
In seara de Crăciun
Numai daca ni-ti pofti
In seara de Crăciun

 

LA MULȚI ANI!

Ianuș Marcelina, asistent social