Echipa educativă

Echipa Centrului de zi este formată din personal angajat și voluntari.

Specialiști care ni s-au alăturat în cei peste 10 ani de funcționare sunt din domeniul asistenței sociale, psihologi, logoped, kinetoterapeut, cadre didactice, etc., majoritatea fiind voluntari.

Voluntarii Centrului sunt persoane din comunitate care au capacitatea şi disponibilitatea de a-i sprijini pe copii. Astfel fiecare grupă de clasă beneficiază de o mamă voluntară care vine zilnic şi desfășoară diferite activități cu copii (servirea mesei, activități ludice, suport pentru efectuarea lecțiilor, etc.). Este important de menţionat că aceste mame au la rândul lor familii şi cu toate acestea sprijină cu entuziasm inițiativele noastre.

De asemenea dna Anca vine voluntar și pregătește bunătățile pe care le servesc copii la Centru.

Printr-un parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 2 Slănic Moldova, cadrele didactice care doresc vin prin rotaţie şi fac diferite activităţi cu copii dar mai ales pregătirea temelor şcolare. De asemenea tot prin acest parteneriat şi o serie de elevi de clasa a VIII-a vin zilnic şi ajută la activităţile Centrului. Este chiar o concurenţă între elevi pentru că doar cei cu merite şcolare deosebite (note bune, implicare în activităţi, comportament, etc.) pot veni să facă voluntariat la Centru ceea ce a dus şi la creşterea performanţelor şcolare ale acestora.